Mentor4Mentor: een uniek leiderschapsprogramma

Auteur: 
Serge Huyghe

Verandering van spijs doet eten, zegt men wel eens. De zaken vanuit een ander perspectief bekijken, laat frisse ideeën opborrelen. Met Mentor4Mentor (M4M) krijg je een buitengewone kans om jouw leiderschapskwaliteiten te toetsen aan die van een jonge leider uit de onderwijswereld.

Een sectoroverschrijdend leiderschapstraject

Het Mysterie van Onderwijs en ETION bieden jonge leiders van 30 tot 45 jaar een unieke mogelijkheid om te leren van elkaar. We vormen een tandem tussen enerzijds leiders binnen het onderwijs en anderzijds beslissingsnemers uit de bedrijfswereld. Een onverwachte kruisbestuiving die gegarandeerd vonken geeft!

M4M zoekt een match voor 15 duo’s die elkaar ontmoeten in een open, vertrouwelijke en informele sfeer. Zelf bepaal je met welke thema’s je aan de slag wil gaan. Je wisselt ervaringen uit over authentiek leiderschap, omgaan met weerstand, verandering initiëren, visievorming als leider,... Wat kan je leren van elkaar? Waar zijn er synergieën?

Francis De Nolf, bestuurder bij Roularta, nam deel aan de vorige editie van M4M en is alvast overtuigd: “Vooraf wist ik niet wat te verwachten. Maar ik kreeg een unieke ervaring! Op de speeddate ontmoette ik 20 personen. Waar ik een ‘klik’ maakte, ontstond een ware explosie van ideeën. Inspirerend voor ons beiden!”

"Waar ik een ‘klik’ maakte, ontstond een ware explosie van ideeën. Inspirerend voor ons beiden!”

M4M-programma

Het M4M-programma voorziet 4 ontmoetingsmomenten voor alle duo’s. Tussendoor spreek je zelf af met je duopartner. Noteer alvast volgende data in je agenda:

 • 2 oktober 2019 - Matchen van duo's met  Annelies Boecxstaens, expert leiderschap ETION
  @ETION, Wilrijk

 • 27 november 2019 - Het belang van Purpose met Bert Smits, maatschappelijk ondernemer en Leiderschap vanuit maatschappelijk perspectief met Jochanan Eynikel, businessfilosoof ETION
  @ (TBC)

 • 3 maart 2020 - Dirigent of Componist met Annelies Boecxstaens, expert leiderschap ETION
  @ (TBC)

 • 27 mei 2020 - Afsluitende BBQ
  @Tweeperenboom, Winksele

Praktisch

Deelnemen aan M4M kost 250 euro (exclusief btw). Ben jij klaar om je te laten verrassen door een jonge leider uit het onderwijs? Schrijf je dan vandaag nog in.

Heb je nog vragen, contacteer dan Lies Lambert, T 0495 33 83 27.