ETION-lid in de kijker: Windy Carlu

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Windy Carlu, Owner & HR Whisperer bij Introduce en lid in West-Vlaanderen.

- Naam: Windy Carlu
- Leeftijd: 48 jaar
- Bedrijf: Introduce
- Functie: Owner & HR Whisperer
- Activiteit bedrijf: HR-provider midden- en hoger kader
- Hobby’s: Koersfiets rijden, trail run, lekker eten, reizen

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Alsof de coronacrisis de intrede luidt om mens en bedrijf klaar te stomen voor verdere digitalisering en Artificial Intelligence. Het gaat snel, heel snel. Diegenen die hun huiswerk hebben gemaakt, kunnen nu de vruchten plukken, waar anderen misschien wel afstevenen naar een reorganisatie of faillissement. Maar het is vooral het netwerken dat een sterke bron is en blijft aan inspiratie, ervaringen en expertise. ‘Sharing is caring’, zeker in deze surrealistische tijden.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

De wereld is voldoende gewapend tegen oorlogen, maar toekomstige virussen zijn andere koek. Conclusies, plannen, processen zijn ontstaan door huidige coronacrisis. We weten waar het is gestart, maar we weten niet waar het zal eindigen. Zal er een tweede golf komen? En wat met onze bescherming tegen een volgend nieuw virus? Werden wel de juiste beslissingen genomen?
Niet alleen een grote uitdaging voor onze gezondheid, maar ook voor de wereldeconomie. België maakte reeds een grote financiële put, die de eerstkomende jaren zal moeten gedragen worden door onze huidige en toekomstige actieve bevolking.
Maar iedere bedreiging is ook telkens een opportuniteit. Nieuwe bedrijven, producten, functies, business zullen ontstaan en kunnen een boost geven aan de economie en het algemeen welzijn. Ons motto binnen Introduce is misschien daarom een mooie boodschap: ‘deal with the virus and become stronger then the virus’.

Wat spreekt je aan in ETION?

Bij ETION is het altijd een beetje thuiskomen. Binnen dit kwalitatief klein netwerk van ondernemers wordt er ook buiten de comfortzone gedacht, ervaringen gedeeld en kennis uitgewisseld. Iedereen helpt iedereen. Maar vooral worden waarden op een voetstuk geplaatst en meegedragen in bedrijfsculturen en netwerken.