ETION-lid in de kijker: Mieke Van Oost

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Mieke Van Oost, managing director Group ATOLO en lid van ETION Brabant-Brussel.

Naam: Mieke Van Oost
Leeftijd: 56
Bedrijf: ATOLO
Functie: managing director Group
Activiteit bedrijf: vanuit een puur trainingsbedrijf (communicatie en taal) zijn we gegroeid naar een organisatie die ondernemingen ondersteunt in het uitbouwen van een bedrijfscultuur die engagement creëert en verankert.
Hobby’s: mijn man en ik zijn gepassioneerd bezig met de restauratie van onze historische watermolen in de Dordogne. We willen er een pedagogisch project opzetten, voor jong en oud. Ongelooflijk boeiend en verrijkend!

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Zonder enige twijfel: de jongeren in ons bedrijf. Onze generatie Y is spontaan, inventief, professioneel en dynamisch. Ze tonen veel blijk van entrepreneurship en dat geeft volop vertrouwen in de toekomst. En verder het Zweedse bedrijf ‘Selfleaders’, waarmee we vorig jaar een samenwerkingverband zijn aangegaan. Hun visie is heel simpel: ‘We are all leaders, creating the world we want to live in’.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

De vele, vele burn-outs… Het breekt mijn hart om te zien hoe vitale, dynamische mensen plots alle kracht en levenslust lijken te verliezen. Ik ga er nog steeds van uit dat werk persoonlijk verrijkend, vervullend en stimulerend moet en kan zijn. En toch lijken wij als maatschappij onmachtig om de vele burn-outs te voorkomen. Hoog tijd om onze aanpak in vraag te stellen.

Wat spreekt je aan in ETION?

Engagement is een belangrijke driver voor mij en laat dat nu de rode lijn doorheen ETION zijn. Ik ontmoet er veel boeiende en enthousiaste mensen met wie ik in alle vertrouwen dingen kan delen. Tegelijkertijd is het gewoon elke keer een fijne ervaring, en niet zelden fun. En dat mag!