ETION-lid in de kijker: Iwein Meyskens

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Iwein Meyskens, ir-architect (directeur / bestuurder) bij archipelago architects en lid van ETION Brabant-Brussel.

Personalia:
Naam: Iwein Meyskens
Leeftijd: 45 jaar
Bedrijf: archipelago architects
Functie: ir-architect (directeur / bestuurder)
Activiteit bedrijf: architectuur
Hobby’s: cultuur, voetbal en reizen

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Gelukkig wordt ik dagdagelijks geïnspireerd door de mensen die ik ontmoet en de plaatsen waar ik vertoef. Zowel creatieve groepsmomenten als zeer persoonlijke stiltedagen waren het voorbije jaar aan de orde. Verhalen die vanuit expressie gebracht worden en die mij het gevoel van verwantschap en of uniciteit geven, steken er natuurlijk bovenuit. In het bijzonder blijf ik enorm gefascineerd door het werk van Anna Teresa De Keersmaker; de dansvoorstellingen van ROSAS geven mij energie en voeden mijn verlangen naar schoonheid en elegantie.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

Het debat over de leefbaarheid van onze omgeving sluit heel nauw aan bij mijn job, waarbij ik voor mezelf het creëren van een ‘aangenaam verblijf’ sinds mijn studententijd als drijfveer en continue uitdaging ervaar. De gebruiks- en belevingswaarde van onze wijken en buurten verhogen is echt noodzakelijk en ook mogelijk daar waar de stakeholders elkaar vinden vanuit hun overtuiging rond dit thema én door durf te tonen om er als gemeenschap op vooruit te willen gaan. De upcycling van onze bebouwde en onbebouwde ruimte is toekomstgericht een acute must.

Wat spreekt je aan in ETION?

Het ontmoeten en ont-moeten. Samenkomen met engageerde ondernemers en tegelijkertijd persoonlijk meer jezelf worden door het klankbord dat je er in een context van vertrouwen krijgt.