ETION-lid in de kijker: Charlotte D’halewin

Auteur: 
Wim Dubois

In de rubriek ETION’s Finest zetten we maandelijks een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Charlotte D'halewin, zaakvoerder van HaRvest en lid van ETION West-Vlaanderen.

Naam: Charlotte D’halewin
Leeftijd: 37 jaar
Bedrijf: HaRvest
Functie: zaakvoerder
Activiteit bedrijf: academy voor leiders en ondernemers
Hobby’s: motorrijden, lopen, persoonlijke ontwikkeling

Wie of wat heeft je het voorbije jaar geïnspireerd?

Tijdens het lopen luister ik steeds naar podcasts en het voorbije jaar hebben vooral de interviews van Oprah Winfrey met talrijke wereldleiders mij weten te inspireren. De manier waarop zij telkens weer de niet evidente link legt tussen ondernemen,
ambitie, grote doelen enerzijds en spiritualiteit, zingeving en bewustwording anderzijds.

Van welke recente gebeurtenis, evolutie of trend lig je wakker?

Ik lig persoonlijk niet snel wakker van trends of evoluties omdat ik deze altijd tracht te bekijken vanuit een positief oogpunt. De trend waar ik vooral mogelijkheden in zie voor elke leider is dat medewerkers meer en meer op zoek gaan naar zingeving in hun job, dat ze een bijdrage willen leveren en dat ze tevens oog hebben voor het bewaken van hun levensbalans. Voor elke leider en ondernemer een opportuniteit om zelf meer te gaan reflecteren over waarom ze doen wat ze doen en waar ze een bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving.

Wat spreekt je aan in ETION?

Toen ik de missie en de visie van ETION voor het eerst las, voelde ik meteen een connectie. Ik geloof zeer sterk dat geëngageerd ondernemen de toekomst is. Ondernemers die zich engageren voor meer dan enkel winst, die een groter maatschappelijk doel voor ogen hebben, zullen de ondernemers zijn die zullen overleven en nog in staat zullen zijn om de juiste mensen rondom zich te verzamelen. En dat ETION dit type ondernemers samenbrengt, kan ik alleen maar toejuichen en mee ondersteunen.