hangmat in stralend zonlicht tussen twee bomen

Zomersabbat: hoe afstand tot nieuwe inzichten leidt

De zomer is een moment van herbronnen. Daarom sturen we je graag op pad met de verhalen van enkele ondernemers die - gewild of gestuurd - hun professionele leven even on hold zetten.

Een pauze inlassen hoeft geen jarenlange retraite op een berg te zijn. Opladen kan ook via kleine, dagdagelijkse momenten. Alles start met ervoor openstaan. Onze gasten deden dat. Op een zomerse locatie vertellen ze wat ze daar zelf uit opstaken en wat hun nieuwe perspectieven zijn.

  • Estel Meyhui lastte al twee keer een pauze in. Vooral de laatste was een levensveranderende keuze voor haar én haar familie. Ze lieten alles achter in België, om in Italië te herbronnen en nieuwe plannen te smeden.

  • Didier Pierre legde eind 2022 al zijn mandaten neer, in een diep verlangen om zijn professioneel leven een nieuwe wending te geven.

  • Dominique De Cooman viel uit door ziekte. Na 10 maanden ging hij terug aan de slag in het bedrijf waar hij tot dan toe CEO was, maar dan in een andere rol.

  • Silvie Mateljan ging de rust opzoeken in Noorwegen. Ze schreef een boek over haar ervaringen en gebruikt haar verhaal nu om andere mensen op weg te helpen om hun meest avontuurlijke leven te leven.

  • Tim Van Aelst besloot in 2022 de stekker uit zijn succesvolle productiehuis te trekken. Sindsdien leeft hij op een rustiger tempo op zoek naar grotere zelfkennis, een dieper gevoel en een hoger bewustzijn. Uiteraard aangevuld met zotte avonden.

3 data, 3 locaties