man kijkt bedenkelijk naar muur met 3 grote wereldbollen

Masterclass (geo)politieke disruptie

Een masterclass waarin je leert geopolitieke risico's in kaart te brengen en te beheersen om jouw bedrijf te laten gedijen in een almaar onzekerder wereld.

Masterclass (geo)politieke disruptie

Info

Nu Poetin hardhandig op Europa’s achterdeur staat te bonzen, lijken vrede en voorspoed plots weer heel fragiel. Maar het zijn niet alleen oorlogszuchtige tirannen die de stabiliteit bedreigen. We hebben gezien wat een streng DNA kan aanrichten. En de wereld hoeft nog maar enkele graden op te warmen om drommen klimaatvluchtelingen te creëren.

Bedrijven die zich strategisch en proactief voorbereiden op geopolitieke en andere risico's hebben meer kans om te gedijen in een almaar onzekerder wereld. In de masterclass (geo)politieke disruptie leer je geopolitieke risico's als bedrijf in kaart te brengen en hoe je ze kan beheersen voor jouw context.

Expert geopolitiek Hans Diels neemt je mee in de belangrijkste evoluties en leert je feilloos navigeren langs de grootste bedreigingen, regelrecht naar nieuwe opportuniteiten.

Dag 1: Geopolitieke disruptie

Wat zijn de grote evoluties die onze internationale bedrijfsomgeving vormgeven? Hoe zorgen ze voor een toename van de geopolitieke disruptie? Wat betekent dat voor onze markttoegang en toeleveringsketens?
In dit eerste deel van de masterclass brengen we in kaart hoe de stromen van geld, goederen, mensen en informatie steeds meer onder druk komen te staan en wat de drijvende factoren erachter zijn.

 Dag 2: Politieke disruptie

De combinatie van een enorme bevolkingsgroei, urbanisering en een groei van de middenklasse in Azië en (steeds meer) in Afrika zorgen voor enorme economische opportuniteiten. Tegelijkertijd is er in heel wat van deze landen politieke instabiliteit.
In deze sessie brengen we de opportuniteiten van emerging (en frontier) markets in kaart en krijgen we zicht op welke politieke fundamentals we moeten opvolgen om potentiële politieke instabiliteit in kaart te brengen.

Programma
dinsdag 20 september 09:00 - 12:30 uur geopolitieke disruptie
dinsdag 27 september 09:00 - 12:30 uur politieke disruptie
Waar
het ETION-gebouw, Wilrijk

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 850 (excl. btw) voor 2 halve dagen met broodjeslunch
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact

Britt De Weirt

03 829 25 25
Spreker(s)

Hans Diels

toekomstdenker - expert geopolitiek
ETION

Hans Diels (1980) studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.