Mathias De Clercq

In gesprek met Mathias De Clercq

We leggen enkele lastige vragen voor aan de man of vrouw aan het stuur over hun specifiek beleidsdomein. Burgemeester Mathias De Clercq vertelt hoe hij de ambities van zijn stad op vele vlakken met elkaar probeert te verzoenen.

In gesprek met Mathias De Clercq

Info

Kunnen politici anno 2023 nog denken en handelen op lange termijn? Is het in een door sociale media gedomineerde wereld nog mogelijk om grondige inhoudelijke discussies te voeren over fundamentele hervormingen van arbeidsmarkt, fiscaliteit, energievoorziening, marktmechanisme… ? Hebben politici een set van waarden waarmee ze stevig in hun schoenen staan om deze uitdagingen aan te pakken? Is er binnen een regering of beleidsploeg een gedeelde visie waarmee men aan de slag kan? Of houdt het politiek bedrijf er andere methodes op na om de grote uitdagingen aan te pakken?

Hoe denkt de stad Gent de transitie naar een circulaire economie te gaan maken? Welke rol moet de ambitie om een technologiehoofdstad te worden, daarin spelen? Hoe denkt de stad de havenfunctie te verzoenen met die twee doelstellingen? En is er dan nog plaats voor de ambitie om in 2030 culturele hoofdstad van Europa te worden?

In een open gesprek peilen we naar de visie van burgemeester Mathias De Clercq om deze veelheid van ambities met elkaar te verzoenen. 

Nog in deze reeks

Programma
11:30 uur onthaal
11:45 uur Matthias De Clercq in gesprek met Geert Janssens
13:00 uur lunch
14:00 uur einde
Waar
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem

Pontstraat 41
9831 Sint-Martens-Latem

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 150 (excl.btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Mathias De Clercq

Burgemeester
Stad Gent

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.