Hans Diels

Hans Diels (1980) is toekomstdenker & expert geopolitiek bij ETION. Hij studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.
Volg Hans op twitter

 

Het Twitter-dilemma

Opinie van Hans Diels (demorgen.be, 11 januari 2020)
Facebook en Instagram bannen Donald Trump de komende weken van hun platformen, Twitter verwijderde Trump definitief. Tot nu zijn de sociale-mediabedrijven heel omzichtig omgesprongen met de president. Ze moeten immers een erg smal pad bewandelen tussen het respect voor vrije meningsuiting en het verspreiden van valse informatie en aanzetten tot haat en geweld.

De Leerkracht Paradox

Opinie Van Hans Diels
Iedereen heeft een mening over leerkrachten en vindt dat ze het super gemakkelijk hebben. Anderzijds is er een groeiend tekort aan leerkrachten. Een vreemde situatie toch, waarbij voor een job met zo weinig werk, zo veel voordelen en vakantie, toch zo weinig mensen worden gevonden die ze willen uitoefenen.

Swipen we onze weg naar een totalitair regime?

Opinie Van Hans Diels (De Tijd, 30 augustus 2019)
De voorbije week toonden beelden uit Hongkong hoe betogers een camera voor gezichtsherkenning naar beneden haalden. Dit beeld zou wel eens even iconisch kunnen worden als het neerhalen van de standbeelden van Stalin in Oost-Europa en Sadam Hoessein in Irak. Het is een symbool van hoe de strijd tegen repressie steeds vaker een strijd is van mens tegen technologie in plaats van mens tegen individuele dictator.