Activiteiten

Vervangt een robot straks de chirurg?
Datum: maandag, 25-03-2019
Op 25 maart zijn we te gast bij Orsi Academy, het grootste opleidingscentrum voor robotchirurgie in Europa. Jochanan Eynikel gaat er in gesprek met oprichter Prof. Dr. Alex Mottrie en met Christophe Mouton, ceo AZ Maria Middelares. Laten we ons binnenkort verzorgen door robots? Welke maatschappelijke en economische opportuniteiten bieden digitale technologieën in de gezondheidszorg? Welke ethische vragen stellen zich in deze toch bij uitstek menselijke sector?
Tools voor zelfvertrouwen op het werk
Datum: vrijdag, 07-06-2019
Heb je een collega die destructief communiceert of die steeds kritiek heeft? Niets dat zo snel voor een negatieve sfeer en flink wat frustraties kan zorgen! Krijg tijdens de Book & Breakfast 'Hoe overleef ik mijn collega's?' een concreet stappenplan om deze neerwaartse spiraal te doorbreken.
Open je ogen voor disruptie ze sluit!
Datum: dinsdag, 11-06-2019
Hoe moet je als bedrijf omgaan met morgen en overmorgen? Rik Vera is een vertrouwd adviseur op het gebied van extreme klantgerichtheid, disruptie, veranderende bedrijfsmodellen en het voorbereiden van bedrijven op 'The Day After Tomorrow'. Peter Van Hoecke licht toe hoe Rik en nexxworks hem hebben aangezet om zijn toekomstig denkpatroon te wijzigen en welke impact dit heeft op zijn organisatie. Een lezing en een getuigenis die elkaar versterken; een 'must hear & see' voor iedere mee-evoluerende ondernemer en manager.
The meaning of WHY
Datum: maandag, 16-09-2019
Waarom werken of ondernemen mensen? Waarom kiezen consumenten voor een bepaald product? Waarom bestaan we als organisatie? Met als titel 'The meaning of WHY' staat het ETION Forum 2019 in het teken van de betekeniseconomie. Een economie die draait om de behoefte van de mens aan zingeving en betekenis.