Workshop Transformation Group

Datum: 
dinsdag, 21-09-2021
Zet in kalender

Tijdens deze workshopreeks (3 sessies) proef je van toekomstverkenning en design thinking. Twee methodes die, in combinatie, de innovatieprocessen in een organisatie kunnen versnellen en verdiepen. Je gaat naar huis met achter de kiezen een batterij aan analytische, creatieve, narratieve, tactiele en empathiegedreven innovatietechnieken, die bovendien gemakkelijk inzetbaar zijn.


SESSIE 1: Toekomstgeoriënteerde mapping (21 september)
Sessie 1 start met een voorstelling van je voorbereidende huiswerk. Aan de hand van een in te vullen canvas stelt iedere organisatie zichzelf voor aan de hand van haar DNA-kaart en een goed geformuleerde 'key challenge', waarmee je aan de slag gaat. Iedere deelnemende organisatie maakt onder begeleiding een strategische mapping van autonome ontwikkelingen die impact zullen hebben op de organisatie en die leidt tot meerdere, mogelijke toekomstscenario's. De sessie eindigt opnieuw met een oefening waarmee je binnen je organisatie aan de slag gaat ter voorbereiding van sessie 2.

SESSIE 2: Ideation (28 september)
Geïnspireerd door actuele innovatie-cases gaan we tijdens de tweede sessie, in een serie van korte oefeningen, eigen perspectieven voor onze organisatie ontwikkelen. We maken daarbij gretig gebruik van de 'design thinking'-methodiek. We onderwerpen ze aan een toekomst-stresstest, en eindigen opnieuw met een opdracht, waarmee we intern in de organisatie ruimte creëren om de nieuwe aanpak een kans te geven om zich verder te ontwikkelen.

SESSIE 3: prototyping en testing (5 oktober)
Tijdens de derde en laatste sessie richten we ons helemaal op het waarmaken van onze ideeën. We leren hoe 'prototyping' in zijn werk gaat, en hoe we, via 'user testing', snel leren wat de sterktes en aandachtspunten van ons nieuwe concept zijn.


(De veiligheidsinstructies i.v.m. corona worden steeds nauwgezet opgevolgd. Mogen we niet samenkomen, dan brengen we jou hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.)

Programma: 
De sessies vinden telkens plaats van 09.30 tot 12.30 uur
Prijs:
€ 1950 per organisatie (maximum twee deelnemers)
Enkel voor leden
Locatie:
het ETION-gebouw

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Spreker(s):

Vragen?