Activiteiten

Jouw jaar vol aandacht
Datum: dinsdag, 28-09-2021
Regio: Kempen, Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel
Heb je ook wel eens het gevoel op automatische piloot te leven? Dat je jezelf van weekend tot weekend moet slepen? En maar ternauwernood overleeft tot de eerstvolgende vakantie? Dat je leeft naar de verwachtingen van anderen en van de maatschappij? Tijdens deze après-midi toont ondernemer Mien Gheysens hoe wat meer aandacht dat ellendige gevoel kan omkeren…
Datum: woensdag, 29-09-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Een klein jaar nadat Timothy Radcliffe, de voormalig leider van de Dominicaanse Orde, bij ETION kwam reflecteren over bevrijdend leiderschap, hebben we Lode Van Hecke, de bisschop van Gent, voormalig abt Orval, bereid gevonden om zijn visie te delen op leiderschap en ondernemen. Hij doet dat op 29 september tijdens een tweegesprek met Hans Geybels.
Datum: vrijdag, 01-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Tijdens deze intensieve workshop gaan we op zoek naar het ideale digitaliseringsparcours voor jouw organisatie. We gebruiken hierbij het framework van de Digicoach. Ontwikkeld door Agoria en perfect op maat van het Belgische industriële ondernemerslandschap.
Biotechnologie voor ondernemers
Datum: vrijdag, 01-10-2021
Regio: Oost-Vlaanderen
VIB behoort tot de topbiotechbedrijven in Vlaanderen. Door de gecombineerde inspanningen op vlak van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve toepassingen en business development hebben ze een positieve economische en maatschappelijke impact in Vlaanderen. Algemeen directeur Jérôme Van Biervliet licht tijdens de lunch toe hoe biotechnologie en ondernemerschap hand in hand gaan.
Datum: maandag, 04-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Brabant-Brussel
ETION nodigt je uit om tijdens de eerste herfstdagen de natuur in te duiken voor een inspirerende babbel met een collega-bedrijfsleider. Tijdens een wandeling deel je je reflecties over de voorbije maanden, over hoe je vooruitblikt naar de komende tijd, over wat jou energie en inspiratie geeft.
Ondernemen in Centraal- en Oost-Europa
Datum: woensdag, 06-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Van 6 tot 9 oktober gaan we op belevingstrip naar de Gouden Stad aan de Moldau. Maar te midden van die historische pracht bubbelt ook een bruisende ondernemerscultuur. Tim Belon en Joke Cocquyt, twee Vlaamse expats die al jarenlang in de Tsjechische hoofdstad actief zijn, nemen je mee op sleeptouw en brengen je in contact met tal van sleutelspelers uit de regio. Dé gedroomde springplank om te ontdekken welke boeiende opportuniteiten ondernemen in deze regio biedt.
Planmakers vs. plantrekkers?
Datum: dinsdag, 12-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Kempen
Ofschoon Vlamingen en Nederlanders dezelfde taal spreken, zijn er heel wat verschillen en begrijpen we elkaar vaak niet. Tijdens een interland Vlaanderen-Nederland gaan we samen met enkele ervaringsexperts na of de wederzijdse clichés kloppen en hoe we ze kunnen overstijgen. Wat kunnen we leren van elkaar? Hoe kunnen we interculturele samenwerking bevorderen?
Datum: dinsdag, 12-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen
In deze themagroep bieden we jonge leidinggevenden inspiratie aan rond veranderkracht en krijgen ze de kans om hierover ervaringen uit te wisselen met collega’s uit andere bedrijven en sectoren. Tijdens vier sessies gaan we in gesprek met een inspirerend leider met veranderkracht die ons vanuit zijn of haar persoonlijke ondernemersvisie toelicht hoe je als leider veranderingen kan teweegbrengen en mensen kan meenemen in dit verhaal.
Wie volgt Lavetan op?
Datum: donderdag, 14-10-2021
Regio: Kempen, Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel
Later dan verwacht, maar 2021 wordt dan toch het jaar waarin we opnieuw verbinden. Dat doen we ook opnieuw op de uitreiking van de Kempenaar. De prijs voor een Kempense onderneming die zich op de kaart zette met focus op duurzame groei en aandacht voor medewerkers en omgeving.
Hoe je hoge toppen kan scheren door een combinatie van visie, gezond verstand en lef
Datum: dinsdag, 19-10-2021
Regio: Brabant-Brussel, Antwerpen-Mechelen, Kempen
Hans Leybaert is een visionair die boerenverstand en durf in één persoon verenigt. Het parcours van Unifiedpost was in geen geval vlekkeloos. Meermaals stond het bedrijf aan de rand van de afgrond, maar de CEO gaf niet op en vandaag is het bedrijf actief in 15 landen. Op 19 oktober vertelt hij met veel passie zijn verhaal.
Ontwerp jouw toekomst, nu!
Datum: maandag, 25-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Je gaat op verkenning naar de toekomst. Want die is er sneller dan je denkt. Onzekerder dan ooit, maar even onvermijdelijk als altijd. In deze multimodale reeks blikken we vooruit naar wat ons te wachten staat. Een combinatie van hands-on workshops rond trendanalyse en toekomstdenken met innovatiebezoeken rond artificiële intelligentie, biotech en uitvinders.
Medewerkers (financieel) betrekken? Ja, graag! Via een winstpremie of iedereen mede-eigenaar? Geen idee…
Datum: woensdag, 27-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
In een snel veranderende wereld zijn organisaties op zoek naar medewerkers die snel kunnen schakelen en zin voor initiatief aan de dag leggen. Hoe wek je zin voor eigenaarschap en ondernemingsgeest tot leven bij jouw werknemers? Krijg concrete antwoorden in een inspiratiesessie met experts van Cera, Grant Thornton en ETION.