Transformation Tour

Binnenkijken bij bedrijven in verandering
Datum: 
donderdag, 27-04-2017

Bedrijven moeten zich in deze tijden van disruptie steeds wendbaarder opstellen. Vaak kan dat niet zonder interne verandering. Organisaties veranderen namelijk pas wanneer de mensen erin veranderen. Soms heel fundamenteel. Dat noemen we transformatie

De Transformation Tour neemt u op 27 en 28 april 2017 mee op een tweedaagse tocht langs bedrijven die een cultuuromslag maakten. Soms omdat het moest, soms omdat het kon. De focus ligt op het interne transformatieproces: naar zelfsturing, naar groei, naar een andere manier van leidinggeven, ...

Hoe gaan bedrijven als Bpost, TE Connectivity en De Boer hier mee om? Wat is er nodig om van transformatie een succes te maken? Wanneer is transformatie aan de orde? Geen klassieke bedrijfsbezoeken dus. Wel een unieke inkijk bij bedrijven in een proces van verandering. 

De inzichten uit de bedrijfsbezoeken vormen de aanzet voor verdieping en ervaringsuitwisseling onder de deelnemers, onder meer tijdens een workshop onder begeleiding van Flanders Synergy.

 

Agenda dag 1: donderdag 27 april

  • 7.45u: Vertrek met de bus vanuit het ETION gebouw in Wilrijk. Voor de vroege vogels voorzien we vanaf 7.15u een ontbijt.                                                                                                                            
  • 9.30u: Hoe transformeer je een productiebedrijf naar een zelfsturende organisatie? We ontdekken het bij TE Connectivity in Oostkamp, één van de 11 'Factories of the Future' die ons land rijk is.                 
  • 12.30u: Bpost maakte de voorbije jaren ingrijpende veranderingen door. CEO Koen Van Gerven licht deze transformatie en haar gevolgen toe tijdens een lunchgesprek.                                     
  • 15.30u: Aankomst in het Biznis hotel te Lokeren, waar we onder begeleiding van Flanders Synergy aan de slag gaan rond de vraag hoe je als leider omgaat met cultuurverandering.

            We ronden de dag af met een gezellig diner en een welverdiende nachtrust. 

 

Agenda dag 2: vrijdag 28 april

  • 8.30u: Na het ontbijt stappen we terug op de bus richting Antwerpen                                                     
  • 10.00u: Afspraak bij De Boer Waterproofing in Schoten, voor een bedrijfsbezoek en een persoonlijke getuigenis van bedrijfsleider Dirk Mertens, over hoe de confrontatie met zichzelf het begin was van een cultuurtransformatie binnen zijn bedrijf.                                                                                
  • 12.30u: We ronden de Transformation Tour af met een lunch bij De Boer. Nadien vertrekt de bus terug naar Wilrijk. Wie in Oostkamp inpikte, wordt daar terug afgezet.  
Programma: 
Deelname is enkel mogelijk voor de gehele tweedaagse. We richten ons met dit initiatief tot een beperkte groep bedrijfsleiders/eindverantwoordelijken in organisaties met minstens 5 werknemers.
Prijs:
950 euro (excl. BTW), inclusief vervoer, overnachting en maaltijden
Op uitnodiging
Spreker(s):

Vragen?