Lunchgesprek met Lieven Boeve

Datum: 
donderdag, 12-12-2019


Hoe bereiden we de volwassenen van morgen voor op een onvermijdelijk hypertechnologische wereld? In dit exclusieve lunchgesprek kaart Lieven Boeve, de topman van het katholiek onderwijs, dit hete hangijzer aan: hoe maakt het onderwijs zich klaar voor de digitale maatschappij?

Ondanks doemberichten in de media hoort het Vlaams onderwijs nog altijd tot de wereldtop. Als het daarentegen over digitale technologie gaat, zijn we niet meteen bij de beste leerlingen van de klas.

Digitalisering laat zich voelen in alle geledingen van de samenleving. Op termijn wordt de impact daarvan op vaardigheden en beroepen enorm. Hoe zal onderwijswereld daarop anticiperen? En zorgen voor een stevige basis zodat iedereen volwaardig kan participeren aan de steeds veranderende samenleving?

Wat we leren, hoe we leren, waar en wanneer we leren veranderen radicaal in een digitaal tijdperk. De uitdagingen zijn niet gering: een levenslange leercultuur ontwikkelen, vernieuwende werkvormen in de klas, een grotere instroom van leerlingen in een breder aanbod van STEM- en ICT-richtingen,…

Hoe de katholieke onderwijskoepel daarmee aan de slag gaat, ontdek je in een diepgaand gesprek met Lieven Boeve. Deze exclusieve lunch maakt deel uit van onze reeks Haverwerfgesprekken waarbij we te gast zijn bij Tom Willemen (CEO Willemen Groep).

Deelname is enkel mogelijk na persoonlijke uitnodiging.

Programma: 
11.45 uur: ontvangst met aperitief en hapje
12.15 uur: lunch en interactief gesprek
14.00 uur: einde
Prijs:
€ 125 (exclusief btw)
Op uitnodiging
Locatie:
Haverwerf 20-22

2800 Mechelen

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?

Rashida Houari
T 03 829 25 25