ETION Winterevent Antwerpen-Mechelen

Symfonische droom van een rationele dirigent
Datum: 
maandag, 27-01-2020
Zet in kalender


Op 27 januari ontvangen we je in het pas gerenoveerde Van Der Valk Hotel (voormalig zwembad) in Mechelen voor een begeesterend verhaal. Twee jaar geleden verruilde Bart Van Der Roost zijn beloftevolle start-up NeoScores voor een onzeker avontuur. Hij werd CEO van Opera Ballet Vlaanderen. In een warme, winterse getuigenis op het ETION Winterevent ontdek je hoe in het spanningsveld van een rationele manager in een hyperartistiek milieu, prachtige symfonieën worden gecreëerd.

Hoewel Bart een telg is uit een uiterst muzikale familie, was een carrière als professioneel muzikant niet voor hem weggelegd. Hij werd dan ook wat een muzieklerares ooit in hem zag: een manager. En wel van zijn eigen start-up NeoScores. Een bedrijf dat de ambities had het iTunes van de partituren te worden door het digitaliseren van bladmuziek.

Toen de headhunter belde, was Bart dus niet meteen op zoek naar een job. Zijn onverwachte overstap naar een internationaal gerenommeerd operagezelschap was dan ook een akelige sprong in het diepe. Maar een waarvan hij nog geen seconde spijt heeft gehad.

Als leider is Bart Van der Roost een realist die anderen laat dromen: “Mijn rol is eigenlijk niet meer dan spelverdeler. Iedereen bij ons is in zijn domein competenter dan ik. Ik moet al die competentie gewoon goed aansturen. Laat de artistiek directeurs maar dromen. Ik zorg wel voor de realiteit. Je krijgt pas parels als je creatieve geesten een vrijhaven geeft!”

Gesprekspartner van dienst is VRT-journaalanker Hanne Decoutere. Net als Bart waagde zij met 'Hanne Danst' een sprong in het diepe. Zij ontlokt bij Bart een getuigenis waarin hij con spirito vertelt over het type leider die hij wil zijn en zijn plannen om het stoffige instituut van de opera te moderniseren en een vaste stek in de 21ste eeuw te geven.

Doorheen het gesprek geniet je van de prachtige tonen van een gelegenheidstrio dat met speelse muzikale intermezzo’s de ontboezemingen van Bart als een live soundtrack begeleidt.

Programma: 
18:30 uur: ontvangst
19.15 uur: inhoudelijk gedeelte
20.30 uur: walking dinner
22.30 uur: einde
Prijs:
leden: € 110, niet-leden: € 150 (excl btw)
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Van der Valk Mechelen

Rode-Kruisplein 1-4
2800 Mechelen

Partner(s):

Vragen?

Rashida Houari
T 03 829 25 25