Activiteiten

Symfonische droom van een rationele dirigent
Datum: maandag, 27-01-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen
Op 27 januari ontvangen we je in het pas gerenoveerde Van Der Valk Hotel (voormalig zwembad) in Mechelen voor een begeesterend verhaal. Bart Van der Roost, tot voor kort CEO van Opera Ballet Vlaanderen, gaat tijdens dit Winterevent in gesprek met VRT-nieuwsanker Hanne 'Danst' Decoutere. Ontdek in een warme, winterse getuigenis hoe in het spanningsveld van een rationele manager in een hyperartistiek milieu, prachtige symfonieën worden gecreëerd.
Datum: dinsdag, 28-01-2020
Regio: Kempen
Voor het allereerste Soudal-Panoramagesprek van 2020 ontvangen we Marleen Vaesen. Een van de weinige vrouwelijke top-CEO’s die ons land rijk is. Bij een lunch op dinsdag 28 januari put zij uit haar jarenlange ervaring en schetst de rol van een externe manager in familiale bedrijven.
Symfonische droom van een rationele dirigent
Datum: dinsdag, 28-01-2020
Regio: Brabant-Brussel
De stoeterij en brouwerij Palm in Steenhuffel is op 28 januari het unieke decor voor een begeesterend verhaal. Bart Van der Roost, voormalig CEO van Opera Ballet Vlaanderen, gaat er tijdens ons Winterevent in gesprek met VRT-nieuwsanker Hanne 'Dans' Decoutere.
Symfonische droom van een rationele dirigent
Datum: woensdag, 29-01-2020
Regio: West-Vlaanderen
Muziek, zang en een onverschrokken ondernemersverhaal... Dat zijn de ingrediënten van het ETION Winterevent op 29/01/2020. We ontvangen je in Het Sacrament voor een warm winters gesprek tussen VRT-nieuwsanker Hanne “Danst” Decoutere en Bart Van der Roost, tot voor kort CEO van Opera Ballet Vlaanderen.
Symfonische droom van een rationele dirigent
Datum: donderdag, 30-01-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Muziek, zang en een onverschrokken ondernemersverhaal... Dat zijn de ingrediënten van het ETION Winterevent op 30/01/2020. We ontvangen je in AuditoRium4 voor een warm winters gesprek tussen VRT-nieuwsanker Hanne “Danst” Decoutere en Bart Van der Roost, tot voor kort CEO van Opera Ballet Vlaanderen.
Uitblinken kun je leren
Datum: dinsdag, 04-02-2020
Regio: Brabant-Brussel
Je wordt niet succesvol geboren, je hebt het zelf in de hand. Het nieuwste boek van Jeroen De Flander 'De wetenschap van succes' onthult de buitengewone wetenschap achter topprestaties. En belangrijker nog: hoe iedereen daartoe in staat is! Internationaal strategie-implementatie-expert Jeroen De Flander vertelt er alles over op 4 februari.
Pionier op vlak van diversiteit en inclusie in de financiële sector
Datum: woensdag, 05-02-2020
Regio: Kempen, Antwerpen-Mechelen
Voor onze eerste ETION vrouwen meet-up van 2020 schuiven we aan tafel bij Claire Godding. Zij is senior expert on diversity & inclusion and societal needs bij Febelfin. Een hele mondvol om te zeggen dat Claire in de wereld van financiën de 'go-to-person' is voor gelijke kansen en inclusief leiderschap.
Lukas Bossuyt doet het witte doek uit de doeken
Datum: woensdag, 12-02-2020
Regio: West-Vlaanderen
Op 12 februari krijgen de ETION Jongeren een unieke inkijk in de filmproductie in Vlaanderen. Scenarioschrijver/regisseur Lukas Bossuyt loodst ons door het volledige proces van concept tot awardnominatie.
Egopreneur - ik zorg voor mezelf dus ik ben
Datum: donderdag, 13-02-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Topsportcoach Paul Van Den Bosch werkte samen met heel wat topatleten met wie hij schitterende resultaten behaalde. De inzichten die hij uit die samenwerkingen haalde, past hij nu toe als businesscoach. In zijn boek 'Egopreneur’ krijg je handvaten aangereikt om een sterkere en veerkrachtigere ik te worden. Nadien kan je facultatief aansluiten bij een bezoek aan het Museum Ronde Van Vlaanderen onder begeleiding van Johan Museeuw.
Datum: vrijdag, 14-02-2020
Regio: Kempen
Kom ook nu weer meegenieten van een mooie traditie. ETION organiseert voor de 27ste keer de Nocturne van de Kempen! Een netwerkevent waar ruim 500 ondernemers en beslissingsnemers present geven. De Nocturne staat garant voor een mooi kader, lekker eten en fijn gezelschap. Deze keer is Jan Peumans onze centrale gast.
20 jaar ondernemen in het Midden-Oosten
Datum: dinsdag, 18-02-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Oost-Vlaanderen, Kempen
Het Midden-Oosten is al meer dan 20 jaar een belangrijke regio in de internationalisering van Sarens Kranen. Eerst was het bedrijf er vooral actief in de oliesector, ondertussen komen er steeds meer projecten rond windenergie. Voorzitter Ludo Sarens zal het tijdens dit lunchgesprek hebben over de ervaringen die zijn onderneming opdeed in de regio. Hoe is het bedrijf er gestart, welke uitdagingen kwam het tegen en welke zijn de opportuniteiten?
Datum: woensdag, 19-02-2020
Regio: Brabant-Brussel
Zingeving vinden in een vrije samenleving is vooral een kwestie van goed zoeken. Alternatieven zijn er genoeg. Wat betekenisvol is voor jou, is vaak het resultaat van een persoonlijke pelgrimstocht. ETION vond ondernemers die uitkwamen bij klassieke christelijke spiritualiteit met een eigentijdse invulling. Verspreid over 4 intieme avonden kom je te weten hoe ze die hebben verankerd in hun dagdagelijkse leven.