ETION HR horizon 2021

Duurzaam HR-beleid door best practices in crisistijd
Datum: 
dinsdag, 09-02-2021
Zet in kalender


Corona zette vorig jaar alles op z’n kop. Hoe ver de economische gevolgen van deze crisis zullen reiken, zal pas duidelijk worden als ze eindelijk voorbij is. Eén ding is zeker: niets zal ooit nog hetzelfde zijn, ook werken niet. Alles verandert razendsnel en dus is snel schakelen het enige antwoord. Met ETION’s HR horizon 2021 gaan we op zoek naar best practices voor een duurzaam HR-beleid in crisistijd.

Een pandemie die de economie knarsend tot stilstand bracht, dwingt ons na te denken over hoe we ons professioneel leven morgen zullen organiseren. De manier waarop we vroeger over werk dachten, komt onder druk. Turbulente tijden vragen om wendbaarheid en veerkracht.

Daarom verkennen we nieuwe paden en gaan op zoek naar verhalen die jouw HR klaarstomen voor het nieuwe normaal. ETION verzamelde vier experts die hun ervaringen met je delen. In een digitale sessie krijg je inspirerende informatie over nieuwe manieren van werken. Je kiest twee break-out sessies waarin interactie en ervaringsuitwisseling centraal staan.

 • Break-out sessie 1: Werknemers delen
  Mieke Ten Haaf, managing consultant en projectmanager Acerta
  COVID-19 legde hele sectoren lam, met massale technische werkloosheid tot gevolg. Terwijl essentiële beroepen net in overdrive gingen en handen tekortkwamen. Het delen van werknemers was vroeger een non-issue, omdat er amper nood aan was. Maar met de wetenschap die we nu hebben, lijkt het een ideale oplossing om tijdelijk bij een andere werkgever aan de slag te kunnen. Wat zijn de voordelen voor de werkgever? Hoe wordt het door medewerkers ervaren? Welke zijn de bottlenecks? En wat is de impact op je bedrijfscultuur?

 • Break-out sessie 2: Leercultuur stimuleren
  An Dries, HR- & projectmanager Orakel Group, & Ulrich Petré, expert digitalisering & levenslang leren VDAB
  De evenementensector stond in de hoek waar de klappen vielen en werd zwaar getroffen door de coronacrisis. Bij Orakel Group was het een gigantische uitdaging om, met heel veel zorg, werknemers een zinvol perspectief te bieden. Samen met VDAB werd ingezet op het creëren van de juiste mind- en skillset om 21e-eeuwse vaardigheden te absorberen. Om creatief op zoek te gaan naar (betaalbare) opleidingen met duidelijke leerdoelen en ondersteund door een ontwikkelingsplan. Met uiteraard extra focus op veerkracht, stresspreventie en onvoorspelbaarheid. Mensen werden ook aangespoord om buiten de muren van het eigen bedrijf bij te leren door tijdelijk andere jobs of flexi-jobs en vrijwilligerswerk op te pikken.

 • Break-out sessie 3: Afscheid is niet voor altijd
  Magda Duerinckx, manager outplacement & career guidance Acerta Consult
  Door de coronacrisis hebben veel bedrijven gedwongen afscheid moeten nemen van medewerkers. Mensen die je in een andere situatie niet zou willen verliezen. De deur openhouden naar de toekomst is dus de boodschap. Maar hoe pak je dat aan? Hoe kan je zorgen voor een respectvol ontslag van medewerkers? Waar moet je op letten in je off-boardingstrategie? Kan je van ex-medewerkers ambassadeurs maken? En hoe ga je om met de achterblijvers?

 Opgelet! Geef bij inschrijving in het vak opmerkingen je voorkeur mee voor de 2 break-out sessies die je wenst te volgen.

Prijs:
€ 40 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
digitaal
Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?