ETION Forum 2020 | Closing the Circle

Datum: 
maandag, 14-09-2020
Zet in kalender


Zal het ETION Forum wel kunnen doorgaan? Ja!  'Offline' als het kan, met respect voor de veiligheidsmaatregelen die op dat moment zullen gelden. Mocht 'écht samenkomen' niet kunnen, organiseren we het Forum 'online' en passen we de vorm, het verloop en de deelnameprijs aan.

Tegen de achtergrond van een pandemie die nog dagelijks slachtoffers eist, is het verleidelijk om de aanslepende problemen op vlak van klimaat, grondstoffen en energie even uit de weg te gaan. Tegelijk worden ze net extra in de verf gezet, nu onze geglobaliseerde consumptie-economie bijna tot stilstand komt.

Is dit het moment om duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen? Dat kan, maar het zal wel een complete mindshift vergen van producent én consument. Een fundamentele transformatie van ons economisch denken dringt zich op.

Volgens ondernemer, innovator en keynotespreker Thomas Rau is zo'n transformatie niet alleen haalbaar, ze kan ook perfect rendabel zijn. Innovatieve technologieën en businessmodellen maken vandaag immers in bijna elke sector een heuse duurzaamheidsrevolutie mogelijk. Enkele ervaringsdeskundigen uit de Vlaamse ondernemerswereld tonen aan waarom we deze kansen moeten verzilveren, en hoe we dat kunnen doen:

  • Patrick O: algemeen directeur Viessmann Belgium, dat recent Heat-as-a-Service introduceerde.
  • Katelijne Norga: hoofdredacteur en uitgever van Susanova, het mediaplatform over duurzaam ondernemen en innoveren in Vlaanderen.
  • Didier Pierre: voorzitter PMC Holding en co-auteur van 'Eeuwige winst. Hoe circulaire economie werkt voor ondernemers'.
  • Gert Linthout : co-oprichter Ray & Jules, een duurzame start-up die als eerste wereldwijd koffie roostert op zonne-energie en de koffiesector 100% CO2-vrij wil maken.

We zetten hun verhaal kracht bij met de uitreiking van de Leadership Award. Met deze speciale erkenning zetten we een inspirerend leider (m/v) in de bloemetjes. Een rolmodel en pionier die al jaren vanuit ethisch en maatschappelijk engagement mee timmert aan een duurzaam, circulair pad naar de toekomst.

Benieuwd wie de winnaar wordt, en waar jouw mogelijkheden zitten om de cirkel rond te maken? Laat je inspireren op het ETION Forum 2020!

Programma: 
15.45 uur: Onthaal
16.30 uur: Closing the Circle - ETION Forum 2020 met uitreiking van de Leadership Award
18:15 uur: Walking dinner
Prijs:
ETION-leden: € 250 | vóór 5/7: € 185 (excl. btw), Niet-leden: € 310 | vóór 5/7: € 215 (excl. btw)
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Ghelamco arena

Ottergemsesteenweg Zuid 808

9000 Gent

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?

Vicky Knaepen
T 03 829 25 25