Citytrip: Vree wijs Gent

Datum: 
vrijdag, 02-07-2021
Zet in kalender


Als de lockdowns ons iets positiefs hebben bijgebracht, dan is het hernieuwde aandacht voor wat vlakbij is. Tijdens de ETION-citytrips gaan we op zoek naar hoe steden hier bij ons, zich voorbereiden op de toekomst. Steden staan voor immense uitdagingen: dreigende economische en ecologische crisissen, een groter wordende sociale kloof, diversiteit, gezondheid, mobiliteit,… Ontdek welke antwoorden in Gent lokaal uit de grond gestampt worden om klaar te zijn voor morgen.

Gent is een rasechte klimaatstad. Klimaatrobuust tegen 2030, klimaatneutraal in 2050! Ambitieuze plannen en daarmee veruit koploper in België.

In het historische hart van Vlaanderen weten ze maar al te goed dat de toekomst groen, hernieuwbaar, duurzaam en circulair is! En álle Stroppendragers worden daarbij betrokken. Politiek, inwoners, bedrijven en ondernemers slaan de handen in elkaar en gaan samen voor hetzelfde doel.

Chemiegroep Christeyns laat zien hoe groene groei midden in een coronacrisis mogelijk is. Met als blikvanger een uniek Clean Energy Project. We gaan ook op bezoek bij de Total Ertevelde, dat in 2020 de titel van Factory of the Future kreeg omwille van hun innovatieve aanpak. 

Op de Arteveldehogeschool ontvangt directeur Tomas Legrand je voor een inspirerende lunch met enkele sleutelfiguren uit de Gentse ondernemerswereld, o.m. Sofie Bracke (Schepen van Economie, Handel, Haven en Sport), Daan Schalk (CEO North Sea Port), Matthias Browaeys (COO WinWinner) en fotografe Lieve Blancquaert.

We maken uiteraard ook tijd vrij voor cultuur en folklore! Luk De Bruyker is bij velen bekend als Pierke Pierlala. Een stroppendrager van het zuiverste water en een vat vol verhalen van vroeger! Hij neemt je mee op sleeptouw door het roemrijke Gentse verleden en langs het volkse Gent.

Meer details lees je in de brochure.

De veiligheidsinstructies i.v.m. corona worden steeds nauwgezet opgevolgd. Laten de maatregelen deze trip nog niet toe, dan stellen we de activiteit uit naar een later moment.

Programma: 
Vrijdag 2 juli
08.30 uur: inchecken + ontbijt @Mariott Hotel
10.00 uur: bedrijfsbezoek Christeyns @ Culture Club
12.00 uur: ondernemerslunch Artevelde
15.00 uur: bedrijfsbezoek Phoenix Services @ Arcelor Mittal
19.00 uur: diner @ Mariott Hotel
Zaterdag 3 juli
09.30 uur: rondleiding historisch & sociaal Gent door Luk De Bruyker
12.00 uur: lunch @ Brewing Company
15.00 uur: bezoek Lam Gods
Prijs:
€ 1.100 (excl. btw)
Enkel voor leden

Vragen?