Bisschop Lode Van Hecke getuigt over leiderschap

Datum: 
woensdag, 29-09-2021
Zet in kalender


In november 2019 was Timothy Radcliffe, de voormalig leider van de achthonderd jaar oude Dominicaanse Orde, bij ETION te gast om te reflecteren over bevrijdend leiderschap. Radcliffe stelde dat hedendaagse leiders mensen in hun kracht moeten zetten, zodat zij in alle vrijheid creatief en verantwoord kunnen handelen.

Een klein jaar later hebben we Lode Van Hecke, de bisschop van Gent, bereid gevonden om zijn visie te delen op leiderschap en ondernemen. Hij doet dat tijdens een tweegesprek met Hans Geybels.

Lode Van Hecke is de eerste trappistenmonnik in de kerkgeschiedenis van België die tot bisschop werd gewijd. Hij was monnik sinds 1976 in de Abdij van Orval en was er sinds 2007 ook abt. Het staat buiten kijf dat hij zowel op het vlak van ondernemen – met de brouwerij van de Abdij van Orval – als op het vlak van leidinggeven de nodige ervaring en visie heeft.

Tijdens een vraaggesprek met jongeren in de abdij gaf hij ooit een verrassend antwoord op de vraag: “Hoe geef jij leiding?”. Het antwoord bleek bijzonder eenvoudig te zijn: “Door gewoon te zijn wie ik ben, door mezelf te blijven. Door te doen wat Jezus Christus ons voordeed ... op de plek waar God me wil.”

Een initiatief in samenwerking met LOGIA.


(De veiligheidsinstructies i.v.m. corona worden steeds nauwgezet opgevolgd. Mogen we niet samenkomen, dan brengen we jou hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.)

Programma: 
19.30 uur: ontvangst met soep en broodjes en een Orval
20.00 uur: interview van Lode Van Hecke door Hans Geybels
21.30 uur: einde
Prijs:
€ 65 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
Centrum Eenheid

Aarschotsesteenweg 381
3111 Wezemaal

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?