Activiteiten

In gesprek met geluksprofessor Lieven Annemans
Datum: dinsdag, 29-09-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Tegen de achtergrond van het Nationaal Geluksonderzoek gaan we in een reeks van 3 bijeenkomsten in gesprek met ‘geluksprofessor’ Lieven Annemans. Alle mogelijke aspecten van het thema ‘geluk’ komen daarbij aan bod, maar we focussen vooral op de relatie tussen werk en geluk, en de impact die werkgevers kunnen hebben op het geluksniveau van hun medewerkers.
Datum: woensdag, 30-09-2020
Regio: Kempen
Voor het eerste bedrijfsbezoek van het nieuwe ETION-seizoen kijken we binnen bij Lavetan in Turnhout. Het laboratorium won vorig jaar nog De Kempenaar en de prestigieuze Factory of the Future award. Prijzen die ze niet gestolen hebben!
Datum: donderdag, 01-10-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Na een intens voorjaar en een atypische zomer nodigt ETION je uit om tijdens de eerste herfstdagen de natuur in te duiken voor een inspirerende babbel met een collega-bedrijfsleider. Tijdens een wandeling deel je je reflecties over de voorbije maanden, over hoe je vooruitblikt naar de komende tijd, over wat jou energie en inspiratie geeft.
Datum: donderdag, 08-10-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Hoe kunnen bedrijven bronnen van zingeving zijn? Dat is de vraag achter 'Check-In', het nieuwste boek van ETION businessfilosoof Jochanan Eynikel. Vanuit de filosofie, economie en psychologie gaat 'Check-In' op zoek naar de rol van zingeving in de bedrijfswereld. Op 8 oktober gaat Jochanan in gesprek met Dirk, Peter en Steven Perquy (Duror Fashion Group) over zingeving in de praktijk.
Planmakers vs. plantrekkers?
Datum: maandag, 12-10-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Kempen
Ofschoon Vlamingen en Nederlanders dezelfde taal spreken, zijn er heel wat verschillen en begrijpen we elkaar vaak niet. Tijdens een interland Vlaanderen-Nederland gaan we samen met enkele ervaringsexperts na of de wederzijdse clichés kloppen en hoe we ze kunnen overstijgen. Wat kunnen we leren van elkaar? Hoe kunnen we interculturele samenwerking bevorderen?
Deel pittige nieuwsitems tijdens de ETION-ontbijtsessies!
Datum: dinsdag, 13-10-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
In 2020 starten we met een ontbijttafel 'ETION-Nieuwsvreters'. Bij een gezond, energiek ontbijt bespreken we telkens twee inspirerende nieuwsitems die impact hebben op het bedrijfsleven. We komen elke keer samen op een goed bereikbare locatie in het Gentse.
Datum: dinsdag, 13-10-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Tijdens deze intensieve workshop gaan we op zoek naar het ideale digitaliseringsparcours voor jouw organisatie. We gebruiken hierbij het framework van de Digicoach. Ontwikkeld door Agoria en perfect op maat van het Belgische industriële ondernemerslandschap.
Datum: donderdag, 15-10-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
De cultuur en waarden van een organisatie zijn de organisatie. Wie hier verandering in wil zien, moet dus beginnen bij wat onder de waterlijn speelt. In deze ETION-training leer je hoe je, als bedrijfsleider of verantwoordelijke, op een fundamentele maar ook concrete manier aan de slag kan met waarden op de werkvloer.
Welkom in Pretopia!
Datum: maandag, 19-10-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel
Tijdens het lunchgesprek op 19 oktober neemt trendwatcher Stefaan Vandist ons mee naar ‘Pretopia'. Samen met ons onderzoekt hij welke interessante innovatiepaden en scenario’s hun opwachting maken in de bedrijfswereld, en hoe we hiermee aan de slag kunnen.
Ondernemen in China
Datum: dinsdag, 20-10-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Tijdens een exclusief lunchgesprek in beperkte kring, put industrieel topmanager Stefaan Vanhooren (ex-Agfa) uit zijn jarenlange ervaring op het internationale toneel om je wegwijs te maken in één van de grootste economieën ter wereld.
Wie volgt Lavetan op?
Datum: donderdag, 22-10-2020
Regio: Kempen
In tijden van crisis zoeken mensen naar ankerpunten. In het bevreemdende jaar 2020 gaat ETION daarom voor De Kempenaar ook weer op zoek naar die spreekwoordelijke rots in de branding. Welke Kempense onderneming zette zich in 2020 op de kaart met focus op duurzame groei en aandacht voor medewerkers en omgeving?
Praktijkgetuigenissen over de impact op mens en cultuur
Datum: maandag, 26-10-2020
Regio: West-Vlaanderen
Ook al lijkt een overname of fusie soms de meest logische keuze, in de praktijk kunnen er altijd specifieke, al dan niet onvoorziene, uitdagingen mee gepaard gaan. Naast de zakelijke en cijfermatige kant mogen ook de emotionele gevolgen voor de betrokken zaakvoerders en medewerkers niet onderschat worden. Een aantal zaakvoerders delen op 26 oktober hun persoonlijke ervaringen over de manier waarop zij hun overname of fusie beleefd hebben.