Kennisbank

Datum: 29 juni 2017
Auteur: Partner

Uit de Talent Pulse, een bevraging van Acerta naar de drijfveren van talent, blijkt dat de jobmobiliteit gedaald is. Hiermee bedoelen we de bereidheid van werknemers om van job te veranderen. Goed nieuws! Maar hoe zorgt u ervoor dat ook uw werknemers loyaal zijn?

Datum: 28 juni 2017

Schaken, quizzen, pokeren,… Intelligente software daagt het menselijke kunnen steeds verder uit. En lang niet alleen in spelletjes. Ook onze geestelijke arbeid lijkt niet meer veilig voor de robotbankier, robotadvocaat en robotdokter. Hoe ver dit zal evolueren, is steeds minder een technische, maar een ethisch-maatschappelijke kwestie.

Datum: 28 juni 2017
Auteur: Serge Huyghe

Schrijf je nog snel in voor het ETION Forum op 11 september 2017 om 16 uur in Gent. Tot 4 juli kan je bij inschrijving nog van de vroegboekkorting genieten.

Datum: 27 juni 2017
Auteur: Serge Huyghe

Registreer je bedrijf snel, eenvoudig en éénmalig op Career Corner en bereik in één beweging meer dan 8.000 studenten en pas afgestudeerden van de vier campussen van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van KU Leuven (Antwerpen, Brussel, Kortrijk én Leuven).

Datum: 26 juni 2017
Auteur: Serge Huyghe

Via de gloednieuwe rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Robert Decant, CEO ESAS en lid van ETION Antwerpen-Mechelen, mag de spits afbijten.

Datum: 26 juni 2017
Auteur: Kanaal Z

Kersvers ETION-voorzitter Dirk Vandeputte was op donderdag 22 juni te gast in ZExpert op Kanaal Z. Hij wil de komende jaren werken aan een positief imago van het ondernemerschap in België en ondernemerschap bij jongeren promoten.

Datum: 23 juni 2017

Opinie van Ignace Van Doorselaere (Ondernemen, mei-juni 2017)

Een bedrijf is een brug die 2 pijlers verbindt: links het belang van de klant, rechts dat van de aandeelhouder. De brug zelf wordt gevormd door energie van werknemers — mensen die een groot stuk van hun leven investeren, op zoek naar zingeving, zelfbevestiging, collega’s en respect. De gouden driehoek van duurzame groei is die van tevreden klant, gemotiveerde en voldane werknemer, leidend naar duurzame aandeelhouderswaarde.

Datum: 21 juni 2017
Auteur: Jo Cobbaut

Hoe ontwarde ‘overkappingsintendant’ Alexander D’Hooghe de discussie over de Antwerpse ring? Cruciaal blijkt een beproefde methode om stakeholders breed en intensief te betrekken.

Datum: 19 juni 2017
Auteur: Serge Huyghe
send cv

Voor de verdere uitbouw van onze werking zijn we op zoek naar een m/v regio-coördinator ETION Oost-Vlaanderen en een regio-coördinator ETION Kempen.

Datum: 14 juni 2017
Auteur: Partner

Visie van Chris Wuytens, managing director Acerta Consult

Werk en mobiliteit, ze zijn beide volop in beweging. Wat wij in deze discussie essentieel vinden, is dat iedereen zoveel mogelijk zou moeten kunnen kiezen hoe de combinatie werk-mobiliteit te organiseren. Op korte termijn  is daar al heel veel mogelijk om de weg naar een mentaliteitsomslag te leggen.