Kennisbank

sipkijkend spaarvarken op weegschaal
Datum: 21-10-2016
Auteur: Trends
Aantal reacties: 0

Veel heeft het niet gescheeld of de Belgische fiscale koterij was nog wat lelijker geworden. Het CD&V-idee voor een meerwaardebelasting had alles nog wat ingewikkelder gemaakt. “Het voorstel van CD&V zou ook maar 80 à 100 miljoen euro opbrengen, of zo’n 0,1 procent van het budget van de sociale zekerheid. Peanuts”, aldus Geert Janssens in Trends van 20 oktober.

Karel Joos
Datum: 20-10-2016
Auteur: Jo Cobbaut
Aantal reacties: 0

Uplace, Ringland, Essers... Het zijn slechts enkele voorbeelden van lobbydossiers die al een hele tijd de krantenkoppen halen. Een juiste aanpak is cruciaal voor een goede afloop. Met ervaring in de politiek, publieke sector en bedrijfswereld is Karel Joos de geknipte persoon om de taak te belichten van een goede corporate public affairs professional.

Tim Klaassen
Datum: 18-10-2016
Auteur: Hans Diels
Aantal reacties: 0

Op 17 oktober reikte ETION Kempen voor de tiende keer zijn ondernemersprijs uit aan een bedrijf dat de Kempen op de kaart zet. Het was de Turnhoutse specialist in huishoudhulp, Dienstenthuis, die de trofee mee naar huis mocht nemen.

Bart De Waele
Datum: 17-10-2016
Auteur: Jo Cobbaut
Aantal reacties: 0

Bij Wijs vertrekt intrapreneurship vanuit de specifieke klantenaanpak. CEO Bart De Waele ondersteunt de zelfsturende klantenteams op elk domein.

Geert Janssens
Datum: 13-10-2016
Auteur: Geert Janssens
Aantal reacties: 7

Rechtvaardige belastingen is de inzet van de begrotingsopmaak aan het begin van dit nieuwe parlementaire werkjaar. Allerlei voorstellen doen de ronde. Men zal ergens landen, omdat het moet. Maar nu reeds kunnen we voorspellen dat het een maat voor niets wordt. Rechtvaardige belastingen brengt ons immers bij de vraag of ons belastingsysteem optimaal is?

geld
Datum: 13-10-2016
Auteur: Serge Huyghe
Aantal reacties: 0

Mensen laten zich gemakkelijk leiden door hun perceptie. In de ‘index of ignorance’ van het onderzoeksbureau Ipsos Mori is België het 7de ‘meest onwetende’ land in een groep van 28. Test in 2 minuten je onwetendheid over 'geld'.

participatief ondernemen
Datum: 12-10-2016
Auteur: Geert Janssens
Aantal reacties: 0

Op 22 november nodigt de NWOW Community je graag uit voor de 8ste Ambassador Day, i.s.m. ETION. Uit onderzoek dit voorjaar naar zinvol werk weten we dat open communicatie, een feedbackcultuur en participatie belangrijke factoren zijn om je goed te voelen op het werk. Maar hoe pak je dat concreet aan in een kmo? Van de 50.000 deelnemers geeft een derde aan zijn job als niet zinvol te ervaren. Er is dus werk aan de winkel.

opleiding
Datum: 12-10-2016
Auteur: Serge Huyghe
Aantal reacties: 0

In een recent Acerta-onderzoek stelt 31% van de bevraagde werknemers dat ze het voorbije jaar noch een algemene, noch een technische opleiding volgden. Het is nochtans wettelijk bepaald dat elke Belgische onderneming op ondernemingsniveau moet investeren in opleidingen. Meer dan vier op de tien werknemers is er niet van op de hoogte of de onderneming een opleidingsbudget heeft.

Sluiting Ford Genk
Datum: 11-10-2016
Auteur: Jo Cobbaut
Aantal reacties: 0

Creëert de taxshift banen? Trekt onze economie aan? De golf van ontslagen en zelfs sluitingen begin september laat het ergste vrezen, maar Acerta ziet ook positieve tendensen.

Eric Verhelst
Datum: 10-10-2016
Auteur: Jo Cobbaut
Aantal reacties: 0

Bij de omvorming van zijn TE Connectivity fabriek in Oostkamp tot een Factory of the Future was het voor plantmanager Eric Verhelst van meet af aan duidelijk dat zijn mensen het verschil zouden maken.

Pagina's

Abonneren op VKW rss-feed