Kennisbank

Geert Janssens
Datum: 29-09-2016
Auteur: Geert Janssens
Aantal reacties: 0

Wat hebben Optima Bank en Wells Fargo met elkaar gemeen? Op het eerste zicht niet zo heel veel maar beide dossiers tonen aan dat regulatoren en toezichthouders niet alziend zijn. Ze herinneren ons ook aan de grootste les uit alle voorgaande financiële crisissen. Namelijk, wanneer mensen de kans krijgen om bedrog te plegen dan doen ze dit vaker dan wij zouden vermoeden.

leiderschap
Datum: 28-09-2016
Auteur: Serge Huyghe
Aantal reacties: 0

Antwerp Management School kondigt met trots haar nieuwste activiteit aan. De Leader Gathering (21 oktober): een namiddag vol inspiratie, excellente sprekers en collega's met fascinerende verhalen. Voor leiders in het economische, sociale en maatschappelijke veld.

Jan Denys
Datum: 27-09-2016
Aantal reacties: 0

Opinie van Jan Denys

Het begrip ‘generatie’ is een verleidelijk concept om HR-zaken te onderzoeken en te duiden. Babyboomers vergelijken met generaties X, Y, Z… is echter niet wetenschappelijk en leidt niet zelden tot kletspraat.

Bart De Smet
Datum: 26-09-2016
Auteur: Jo Cobbaut
Aantal reacties: 0

Ook buiten zijn functie als CEO van Ageas heeft Bart De Smet een gevulde agenda. Die talrijke extra engagementen kennen alle één drijfveer: een positieve bijdrage leveren aan mens en maatschappij.

Jochanan Eynikel
Datum: 23-09-2016
Aantal reacties: 0

7 mei 2016 was een historische maar trieste datum in de geschiedenis van de auto. Die dag gebeurde het eerste dodelijk ongeluk met een (semi-)zelfrijdende wagen. Speculatieve denkoefeningen over hoe autonome wagens in crisissituaties moeten functioneren, worden bittere realiteit. Maar volstaan mathematische afwegingen over mensenlevens om een systeem te aanvaarden?

Lovinklaan foundation
Datum: 21-09-2016
Auteur: Jo Cobbaut
Aantal reacties: 0

Andries Dekker is projectleider ‘Global Share Plan’ bij Lovinklaan Foundation. Deze stichting beheert de aandelenparticipatie van medewerkers van Arcadis bij dat bedrijf. De foundation werd in 1982 opgericht om de doorstart van de voorloper van Arcadis mogelijk te maken. De doelstelling was tweeërlei: de continuïteit van het bedrijf waarborgen en de belangen van de Arcadis-medewerkers behartigen.

Toon Bossuyt
Datum: 19-09-2016
Auteur: Serge Huyghe
Aantal reacties: 0

"Veel mensen denken dat een leider iemand is die weet hoe het moet. Krachtdadig en zonder twijfel. Ik denk dat dat een groot misverstand is", vertelt Toon Bossuyt, managing director BOSS Paints.

zelfrijdende auto
Datum: 15-09-2016
Auteur: Radio 1
Aantal reacties: 0

"Het gedrag van zelfrijdende auto's is geprogrammeerd. De ICT wordt moreel geladen, daar moeten we over nadenken", aldus ETION-expert Jochanan Eynikel deze ochtend bij Hautekiet op Radio 1. Hautekiet belde hem naar aanleiding van het boek dat hij momenteel aan het schrijven is over ethiek en techniek.

Wim Mertens
Datum: 14-09-2016
Auteur: Jo Cobbaut
Aantal reacties: 0

In ons land pioniert Colruyt nog altijd met participatie van medewerkers, ook financieel. Maar het financiële luik wortelt sterk in het organisatorische. Voor Wim Mertens, directeur Sociale Relaties bij Colruyt, begint participatief ondernemen bij autonomie.

populatie
Datum: 13-09-2016
Auteur: Serge Huyghe
Aantal reacties: 1

Mensen laten zich gemakkelijk leiden door hun perceptie. In de ‘index of ignorance’ van het onderzoeksbureau Ipsos Mori is België het 7de ‘meest onwetende’ land in een groep van 28. Test in 2 minuten je onwetendheid over 'populatie'.

Pagina's

Abonneren op VKW rss-feed