Kennisbank

Maak een selectie of kies "Alle".
Maak een selectie of kies "Alle".
bungee jumping
Datum: 27-04-2016
Auteur: Jeroen Sleurs
Aantal reacties: 0

Op maandagavond 29 augustus trekken we het nieuwe werkjaar op gang met het ETION Forum 2016, de opvolger van ons succesvolle Toekomstcongres. Als keynotespreker staat de internationaal gerenommeerde Deense serie-ondernemer Lars Kolind op het programma. Centraal staat het thema participatie van medewerkers. Betrokkenheid bij doelstellingen en resultaten. Hoe kan je dat bereiken?.

Start Academy 2016
Datum: 26-04-2016
Auteur: Serge Huyghe
Aantal reacties: 0

Met de ontwikkeling van een innovatieve kinderarmband met UV-detector en GPS-module wonnen Bio-ingenieurs KULeuven de 7de editie van de businessplanwedstrijd Start Academy. Meer dan 300 beloftevolle ondernemende studenten streden de afgelopen maanden om het beste ondernemingsplan.

Peter Van Rompuy
Datum: 25-04-2016
Auteur: Jo Cobbaut
Aantal reacties: 0

“Al bijna tien jaar lang worden we niet welvarender en al zeker niet gelukkiger. We hebben nood aan een economie die menselijk talent niet opbrandt”, zo stelt CD&V-politicus Peter Van Rompuy. In het boek ‘Economie zkt Geluk’ legt hij een link tussen geluk en economie.

Caroline Ven
Datum: 20-04-2016
Auteur: De Tijd
Aantal reacties: 2

Column van Caroline Ven (De Tijd, 20 april 2016)

Decennia geleden al konden we inschatten dat onze sociale zekerheid zonder drastische ingrepen voor een financiële afgrond komt te staan. De genomen maatregelen komen eigenlijk te laat en te langzaam om onze welvaartsstaat in de huidige vorm veilig te stellen. Het is in een dergelijke context dan ook onbegrijpelijk dat de minister Kris Peeters zodanig de wind van voren krijgt als hij waarschuwt voor grote inspanningen die nog moeten volgen. Vanuit alle hoeken duiken struisvogels op. Niet wij, de anderen moeten het oplossen. Het is de staat die boven zijn stand leeft, niet de burger.

bedrijfsbezoek
Datum: 13-04-2016
Auteur: Jo Cobbaut
Aantal reacties: 0

Op woensdagnamiddag 11 mei 2016 organiseert UCSIA aan de Universiteit Antwerpen een onderwijsdialoogdag rond STEM (science, technology, engineering, mathematics). De dag kreeg de titel: 'STEM, kansen en bedreigingen' omdat de realisatie van het STEM-actieplan in het onderwijs verre van eenvoudig is.

ecologische_voetafdruk
Datum: 11-04-2016
Auteur: Geert Janssens
Aantal reacties: 0

Kan onze ecologische voetafdruk drastisch verminderd worden zonder dat onze welvaart in duigen valt? Ecomodernisten geloven dat we dankzij technologische vooruitgang de economische groei kunnen verzoenen met ecologische doelstellingen. Hoe realistisch zijn de scenario’s van het ecomodernisme?

Jochanan Eynikel
Datum: 07-04-2016
Aantal reacties: 1

Disruptieve innovaties lijken vandaag wel per definitie goed te zijn. Zeker nu de macht van een handvol tech-reuzen zoals Facebook, Google en Alibaba te groot lijkt om iets tegen in te brengen. Vooruitgang moet niet verhinderd worden met nog meer regeltjes en procedures. Wel mag er meer aandacht zijn voor waarden in de disruptieve economie.

Caroline Ven
Datum: 31-03-2016
Auteur: De Tijd
Aantal reacties: 1

Column van Caroline Ven (De Tijd, 30 maart 2016)

De aanslagen van 11 september 2001 in New York en ook de latere aanslagen in Londen en Madrid kregen de wereldeconomie niet op de knieën. Een soepel monetair beleid, vastgoedzeepbellen en oplopende schulden hebben — tijdelijk althans — erger kunnen voorkomen. Vandaag weten we dat we toen enkel tijd hebben gekocht en onze economie nog steeds in een sukkelstraatje vertoeft. Niets is vanzelfsprekend.

Kris Peeters
Datum: 30-03-2016
Auteur: Jeroen Sleurs
Aantal reacties: 0

Eerder mochten we Lars Kolind al aankondigen als internationaal gerenommeerde keynotespreker. Nu komen daar ook de namen bij van Katlyn Colman (directeur Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen en Employer of the Year 2013), Joël De Ceulaer (journalist bij De Morgen), Sam Furnier (CEO Maes Compressoren en auteur van ‘De olifant in de kamer’) en Kris Peeters (vicepremier en minister van Werk en Economie).

ETION
Datum: 24-03-2016
Auteur: Serge Huyghe
Aantal reacties: 0

Maak kennis met ETION dankzij deze korte animatievideo. Samen met StoryMe ontwikkelden we deze video die op 1 minuut duidelijk maakt wat we doen en wie we zijn.

Pagina's

Abonneren op VKW rss-feed